header nieuws ats transport

BHV.NL kiest voor mede-pionier ATS

18-01-2022

Foto BHV.nl

Zo’n drie jaar geleden stond BVH.NL vanwege een snelle groei van het bedrijf voor belangrijke investeringskeuzes. Als gevolg daarvan zetten ze een businesscase op om hun transport onder de loep te nemen. Conclusie: uitbesteden was goedkoper dan het transport in eigen beheer houden. Eric Schrijver van BHV.NL legt uit waarom ze vervolgens kozen voor ATS Transport.

BHV.NL is een bedrijf dat advies, cursussen en workshops biedt rondom bedrijfsveiligheid. Het is met 90 werknemers en zo’n 40 trainers het grootste Bhv-bedrijf van Nederland. “We doen alles op het gebied van veiligheid”, legt Eric uit. “We kunnen de hele veiligheidsorganisatie binnen een bedrijf van A tot Z opzetten. Van vluchtwegtekeningen maken en BHV-opleidingen voor medewerkers verzorgen tot ontruimingsoefeningen leiden en crisismanagement uitvoeren. Het ligt er maar net aan wat een bedrijf nodig heeft.”

70 locaties door het land

BHV.NL is er voor grote, maar ook voor kleine bedrijven. “Naast advies en opleiding bij bedrijven zelf, bieden we het hele jaar door ook Bhv-cursussen op 70 locaties door het hele land. Individuele medewerkers kunnen zich hiervoor inschrijven. Zo zijn we momenteel onder meer actief met de BHV Opfrisweken. Een herhaalcursus om de bestaande BHV-kennis weer wat op te schroeven.”

“We wilden vooral volledig ontzorgd worden en dat is ook gelukt. Ontzorgen is echt ‘key’ bij ATS.”

Pioniers

Tijdens de cursussen hebben de trainers allerlei materialen bij zich. Oefenblussers, gasflessen, verbandmiddelen en standaard lesmateriaal zoals boeken en pennen. Deze middelen moeten regelmatig aangevuld worden en daar komt transport bij kijken. Hiervoor zocht BHV.NL drie jaar geleden de samenwerking op met ATS. Eric: “Wij zijn goed in bedrijfshulpverlening, zij in transport. Het was voor ons een gok, want we kenden ATS nog niet. Toch kozen we bewust voor hen omdat zij, net als wij destijds, zich in de pioniersfase van hun bedrijf bevonden en een snelle groei doormaakten.”

Bewuste keuze voor ATS

In deze unieke gelijkenis zag BHV.NL de kans om een optimale samenwerking vorm te geven. “Wanneer we voor een groot, gevestigd transportbedrijf hadden gekozen, zouden we ons naar hun standaard werkwijzen hebben moeten voegen”, legt Eric uit. “Nu konden we samen met ATS naar de best mogelijke transportoplossing voor ons bedrijf op zoek gaan. We wilden hierin vooral volledig ontzorgd worden. Dat is ook gelukt. Ontzorgen is echt ‘key’ bij ATS, merken we.”

“Onze trainers waren eerst wat sceptisch, maar inmiddels horen we regelmatig positieve geluiden over hun ervaringen met ATS.”

Van sceptisch naar tevreden

De voorraad cursusmaterialen van BHV.NL staat in het warehouse van ATS en trainers kunnen via een online bestelsysteem doorgeven welke materialen ze nodig hebben. Deze materialen krijgen ze eens in de twee weken thuis geleverd. “Onze trainers waren eerst wat sceptisch, omdat ze voorheen via onze interne transportafdeling dagelijks materialen op de cursuslocaties konden laten komen. Ze moesten dus vooruit gaan plannen. Maar inmiddels zijn ze dit gewend en horen we regelmatig positieve geluiden over hun ervaringen met ATS.”

Snel en adequaat

Gaat er wel eens wat mis? “Ja, natuurlijk, met zoveel trainers en ritten kan dat haast niet anders. Maar als we vragen of klachten hebben, kunnen we die altijd doorgeven aan Noah, onze vaste contactpersoon. We merken dat foutjes altijd snel en adequaat worden opgepakt en afgehandeld. We zijn dan ook heel tevreden.”

Dit artikel delen:

Neem contact op ››