header nieuws ats transport

“Steeds meer bedrijven willen groen zijn”

17-12-2011

ats transport Steeds meer bedrijven willen groen zijn 2 (3)

ATS Transport is een koeriersbedrijf dat al jaren actief is in de regio Nijmegen. Voor alle soorten transport kunnen klanten hier terecht. Naast dat ze het bij ATS Transport belangrijk vinden om het transport snel en betrouwbaar uit te voeren, hechten ze ook veel waarde aan hoe ze iets kunnen bijdragen aan de maatschappij.

Werken aan een betere maatschappij

“Al sinds een aantal jaar zijn we actief bezig om mee te werken aan een betere maatschappij”, zegt eigenaar Hicham Zerhouni. “Dit doen we door nauw samen te werken met het UWV. We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen in onze maatschappij. Door mensen met bepaalde beperkingen een kans te bieden om bij ATS Transport aan het werk te gaan, geven we ook deze mensen een kans om deel te nemen aan onze maatschappij.”

Kiezen voor auto’s die op CNG rijden

“Verder vinden we het, als milieuvervuilende sector, belangrijk om te investeren in duurzame transportmiddelen. We kiezen voor auto’s die op CNG (compressed natural gas) rijden in plaats van auto’s die op diesel rijden. Op deze manier beperken we de uitstoot van CO2-gassen. Auto’s die rijden op CNG voldoen aan de milieu-eisen. Ook vanuit de klant komt er steeds meer vraag naar een duurzamere optie voor transport. Voor bedrijven die groen willen zijn is dit daarom een prettige bijkomstigheid.”

“We vragen geen hogere prijzen omdat we duurzamer bezig zijn. Wij als bedrijf vinden het belangrijk om duurzaam bezig te zijn, daarom investeren we daar graag in.”

Neem contact op ››

ats transport steeds meer bedrijven willen groen zijn (3)

Klanten betalen hierdoor niet meer

Investeren in de maatschappij en in het milieu kost tijd en geld. Toch hoeven klanten hierdoor niet meer te gaan betalen. “We vragen geen hogere prijzen omdat we duurzamer bezig zijn. Wij als bedrijf vinden het belangrijk om duurzaam bezig te zijn, daarom investeren we daar graag in. Dit betekent dat we een kleinere winstmarge hebben. Maar de winst die we hiermee in het milieu behalen vinden we een stuk belangrijker.”

De extra tijd en aandacht betalen zich terug

“Ook de extra tijd en aandacht die we besteden aan de begeleiding van jongens die via het UWV bij ons terecht komen, geven we graag. Dit betaalt zich namelijk terug in gemotiveerde en betrouwbare werknemers. Je merkt dat ze zich echt betrokken voelen bij het bedrijf. Voordat we met het UWV samenwerkten hadden we wel eens mensen van wie zes keer per jaar de oma overleed, bij wijze van spreken. Mensen die een stuk minder gemotiveerd waren en het werk maar voor lief namen. Nu hebben we via het UWV mensen in dienst die het niet vanzelfsprekend vinden om een baan te hebben. Wij bieden ze die kans en die grijpen ze met beide handen aan. En dat maakt hen zulke fijne werknemers.”

Neem contact op ››

Dit artikel delen:

Neem contact op ››