header nieuws ats transport

Waarom Jos bij ATS Transport wil blijven werken...

06-10-2022

ATS Transport is een transportbedrijf in de regio Nijmegen, die verschillende koeriers- en vervoersdiensten aanbiedt, zowel op nationaal als internationaal niveau. Jos werkt al anderhalf jaar voor ATS Transport en heeft het er goed naar zijn zin. Hij houdt van werken en was na zijn pensioengerechtigde leeftijd dan ook niet van plan om hier mee op te houden. Het zou zomaar eens kunnen dat hij zelfs tot na zijn 75e nog door blijft gaan!

Meet Jos! 

Jos is een echte harde werker, die altijd in de weer is. Hij is op het moment 73 jaar en werkt nu anderhalf jaar voor ATS. Hij heeft hiervoor veel verschillende banen gehad. Hij heeft bijvoorbeeld op de taxi en met een touringcar gereden en is 10 jaar bewindvoerder geweest. Toen hij gepensioneerd was kon Jos niet stil zitten. Met ‘Werk om te leven en niet om te werken’ als motto heeft hij besloten om toch weer aan de slag te gaan. Het plan is om toch echt te stoppen wanneer hij 75 jaar is, maar wie weet? Het zou zomaar kunnen dat hij er nog wat jaren achteraan plakt!

De gemiddelde werkdag

Op een gemiddelde werkdag rijdt Jos verschillende ritten. “Ik start mijn dag altijd met een broodroute. Rond 08:30 ben ik weer terug en krijg ik hier een aansluitende rit aan toegevoegd. De leukste ritten vind ik die voor IrisZorg. Dit is een vertrouwelijke rit en voelt goed om te rijden. Ook de ritten voor Papyrus rijd ik graag. Dit zijn vaak ook geen zware ritten. Laden en lossen van zware belading is namelijk niet meer voor mij weggelegd, en hier wordt rekening mee gehouden. Rond 16:00 zit mijn werkdag er weer op.” Jos is ook altijd goed voorbereid. In zijn bus neemt hij standaard een koelbox met eten en limonade mee, en hij zorgt er ook voor dat hij altijd een set spanbanden bij heeft. Zo komt hij niet voor verassingen te staan.

Werk om van te houden

Jos vindt het werken als chauffeur erg leuk. Het is zelfstandig werk, waarbij je op veel plekken in Nederland komt. “Ik denk dat de meeste van mijn collega’s dit zouden zeggen, maar het zelfstandig werken met de radio aan is plezierig. En je komt op plekken door heel Nederland waar je normaal nooit zou komen.” Ook houdt Jos van het klantencontact. “Ik vind het contact met de klanten leuk. Ik zorg er altijd voor dat ik goede zin heb en dit breng ik graag over op de klanten waar ik kom.” Maar dit zijn niet de enige redenen waarom Jos bij ATS wil blijven werken. “We hebben een gezellige boel aan collega’s. Ook vanuit het personeel op kantoor is er goed en persoonlijk contact, en de waardering die ik van hen krijg is fijn. Het voelt als een grote hechte groep. Ik voel me gehoord en gezien en ik mag mijn ideeën en meningen uiten!” De ideale baan dus. Een waar Jos wellicht nog jaren van zal genieten!

Dit artikel delen:

Neem contact op ››