header nieuws ats transport

“We willen op deze manier iets terugdoen voor de maatschappij”

17-10-2017

ats transport We willen op deze manier iets terugdoen voor de maatschappij 2 (1)

Bij ATS Transport is er veel aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Omdat transport een vervuilende sector is, vindt eigenaar Hicham Zerhouni het belangrijk dat ze met het bedrijf wat terug doen voor de maatschappij.

Er stiekem ingegroeid

“Het MVO is er bij ons eigenlijk stiekem een beetje ingegroeid.”, zegt Hicham. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen omvat drie principes, ook wel de drie P’s genoemd. Deze P’s staan voor People, Planet en Profit, oftewel mens, planeet en goed doel. We waren er al mee bezig door bijvoorbeeld samen te werken met het UWV en aandacht te besteden aan hoe we milieuvriendelijker te werk konden gaan. Dit bleek mooi te passen in het MVO-beleid.”

Iets terug doen voor de maatschappij

Een onderdeel van het MVO waar ATS Transport al een ruime tijd mee bezig is, is de samenwerking met het UWV.  “We willen mensen met een minder goede positie binnen de arbeidsmarkt ook een kans geven om werkervaring op te doen. Wij werken binnen ons bedrijf graag met jongens uit de Wajong. Deze jongens zijn heel gemotiveerd en goudeerlijk. Ze willen echt graag aan het werk en willen ook serieus genomen worden, net als iedere andere werknemer. Bij ons krijgen ze extra begeleiding en ondersteuning. Zo kunnen ze aan hun competenties werken, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren.”

“Omdat we maar één wereld hebben en we daar zuinig op moeten zijn, willen we een soort compensatie voor onze sector bieden.”

Neem contact op ››

ats transport van een auto tot heel wagenpark 2 (1)

Groenere wereld

De wereld van het transport is een vervuilende wereld. Omdat we maar één wereld hebben en we daar zuinig op moeten zijn, willen we een soort compensatie voor onze sector bieden. Dit doen we door een duurzame invulling te geven aan onze transportmiddelen. Zo zijn we aan het investeren in auto’s die rijden op CNG in plaats van diesel. Om te compenseren voor de dieselwagens die we nog in gebruik hebben, zijn we aangesloten bij een leverancier van groene stroom. Hierdoor zijn wij ook groen op ons kantoor.

Investeren in een goed doel

Een andere manier van ATS Transport om bij te dragen aan een groenere wereld is door te doneren aan een groen goed doel. “Wij investeren 1% van onze netto winst in een goed doel om wat terug te doen voor mens en milieu. Hierbij letten wij erop dat het goede doel dezelfde groene normen nastreeft als wij.”

Onderscheiden van andere koeriersbedrijven

“Er zijn hier in de regio weinig andere koeriersbedrijven die bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij onderscheiden ons van deze koeriersbedrijven door een goede invulling te geven aan het MVO-beleid. Zo is er tegenwoordig bijvoorbeeld veel meer vraag naar transport door wagens op CNG. Wij bieden dat aan, waardoor wij mooi aansluiten op het beleid van bedrijven die zelf ook bezig zijn met de wereld groener te maken. Als een bedrijf voor ons kiest, kiezen ze daardoor ook voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Neem contact op ››

Dit artikel delen:

Neem contact op ››