header nieuws ats transport

Koerierswerk, dit komt erbij kijken

26-10-2022

‘Ik hou van autorijden.’ Voor veel chauffeurs van onze koeriersdienst is dit de belangrijkste reden waarom ze naar een baan als koerier gesolliciteerd hebben. Logisch, want als koerier ben je natuurlijk altijd onderweg. Maar koerierswerk is meer dan autorijden. We leggen het je graag uit!

Als ATS-koerier besteed je een groot deel van je dag op de weg, in een caddy of bestelbus. Hiermee breng je kleine en grote pakketten, van een enveloppe tot een pallet, naar hun bestemming. Dus ja, autorijden is inderdaad een belangrijk onderdeel van je werk. Maar voordat je vertrekt, check je nog even je lading. Zit alles goed vast? Kan er niks gaan schuiven? Als koerier voel je je verantwoordelijk voor je lading en wil je dat iedereen zijn pakketje in goede orde ontvangt.

De weg op

Daarna ga je lekker de weg op. Je rijdt verstandig en let goed op het overige verkeer. Eenmaal aangekomen op je bestemming komt er nog iets leuks bij: het contact met de klanten en de ontvangers van de pakketten. Je zegt ze vriendelijk gedag en beantwoord eventuele vragen.

Administratie

Pakketje afgeleverd? Dan werk je je administratie bij en kun je hop, door naar het volgende adres. Afhankelijk van je lading en route, doe je zo tientallen adressen aan op één dag. Aan het eind van de dag keer je met een voldaan gevoel terug naar ATS en lever je jouw sleutels en administratie weer in.

Flexibiliteit

Het leuke aan koerierswerk is dat iedere dag anders is. Andere route, andere wagen, andere adressen en vaak ook verschillende werktijden. Het zorgt voor leuke afwisseling in je job, maar vraagt natuurlijk ook om flexibiliteit van jouw kant. Gelukkig zijn we bij ATS ook heel flexibel, dus we vinden altijd wel een oplossing. We zijn namelijk een groot en professioneel bedrijf, maar tegelijkertijd intern heel klein en persoonlijk. We kennen al onze chauffeurs bij naam en hebben voor iedereen aandacht. In onze platte organisatie staat de deur bovendien voor iedereen open.

Iedereen is welkom bij ATS

Iedereen is bij ATS ook welkom als nieuwe koerier. Het maakt niet uit van welke leeftijd, achtergrond, geaardheid of wat dan ook je bent en of je wel of geen beperkingen hebt, zo lang je maar respect hebt voor een ander en – natuurlijk – in het bezit bent van een rijbewijs B. Wij helpen je graag de beste koerier te worden die je zijn kunt. Zo zijn er bij ons al veel Wajong’ers begonnen en staat onze deur ook wagenwijd open voor gepensioneerden. Wij vinden het alleen maar leuk om jou een kans te geven op een mooie, afwisselende job.

“Wij helpen je graag de beste koerier te worden die je zijn kunt.”

Tof team

Koerierswerk kan ook een opstapje zijn naar meer, als je dat wilt. Je zou niet de eerste ATS-collega zijn die van koerier is doorgegroeid naar vrachtwagenchauffeur. Hoe tof is dat? Over tof gesproken, je komt bij ATS in een gezellige club terecht. Natuurlijk, je bent veel alleen op pad, maar je bent ook onderdeel van een team. Zo profiteer je van de vrijheid in je werk én van de gezelligheid van collega’s, bijvoorbeeld aan het begin en eind van de dag en tijdens de leuke activiteiten die we bij ATS organiseren.

Zou koerierswerk iets voor jou zijn? We laten het je graag een keer ervaren. Je mag een dag meerijden met een collega. Dan zie je al gauw wat je ervan vindt. Wij zien je in ieder geval graag komen. We kunnen door de snelle groei van ons bedrijf altijd nieuwe chauffeurs gebruiken. Dus aarzel niet en neem contact met ons op. Alvast welkom in de ATS-familie!

Dit artikel delen:

Neem contact op ››