header nieuws ats transport

Bedrijfsleider Ralph is trots op ATS

04-01-2022

HF ATS Transport 008

Transport is helemaal zijn ding. De dynamiek en hectiek zou hij voor geen goud willen missen. Ralph Westrik. Sinds kort is deze voormalig hoofdplanner bij ATS bedrijfsleider geworden. Hij vertelt er graag over.

“Ik heb altijd al in logistiek en transport gewerkt en sinds ruim een jaar zit ik bij ATS Transport. Het is een leuk dynamisch bedrijf met een heel divers team. Ik begon hier als hoofdplanner, maar nu ik sinds enkele maanden bedrijfsleider ben, mag ik het team van planning aansturen en ben ik ook verantwoordelijk voor de chauffeurs. In concrete zin houdt het in dat collega’s voor problemen altijd naar mij toe mogen komen.”

Start van de dag: planning

“Tussen acht en negen uur ’s ochtends begin ik meestal met mijn werkdag. Dan starten we op met het planningsteam om de planning meteen met z’n allen scherp te krijgen. Nu ben ik daar nog bij betrokken, maar zodra de nieuwe hoofdplanner volledig ingewerkt is, zal hij dat meer voor zijn rekening gaan nemen.” 

Mailbox

“Als volgt is mijn mailbox aan de beurt. Zijn er vragen van klanten over facturen of klachten over een eventuele schade aan de lading, dan handel ik die af. Als we veel ritten voor een klant rijden kan er soms een foutje in de rittenregistratie sluipen. Dat blijft mensenwerk. Het kan soms best een puzzel zijn om de fout te vinden. Maar ik rust niet tot die gevonden is en het voelt ook altijd fijn als ik de klant kan bellen dat het probleem opgelost is.” 

HF ATS Transport 006

“ATS is de afgelopen tijd hard gegroeid, maar samen krijgen we het toch steeds weer voor elkaar om onze klanten goed te helpen. Echt mooi vind ik dat.”

Puzzelen

“Van puzzelen moet je in dit vak, in transport, echt houden. Ik vind niks mooiers dan dat. Vooral als ik zie dat het hele team samenwerkt om de puzzel passend te krijgen en alle ritten te kunnen inplannen. Dat blijf ik mooi vinden. Wat ik niet zo mooi zou vinden, zou zijn dat we ‘nee’ moeten verkopen, dus dat doen we dan ook nooit. Lukt het ons met onze eigen wagens en mensen niet om alle ritten in te plannen, dan zorgen we via partnerbedrijven dat de klant alsnog geholpen wordt. Nee bestaat niet.”

Thuis

“Rond een uur of vijf, zes ga ik naar huis om te koken. Dat is mijn hobby. Vroeger heb ik op de hotelschool gezeten en daarbij ook de koksopleiding gedaan. Het voelt als ontspanning na een dag werken in de hectiek van transport. Mijn vriendin vindt het wel prima. En onze kat Poema vindt eigenlijk alles wel goed. Dat is zo’n lief, sociaal beest. Sociaal, dat mis ik in coronatijd wel een beetje. Ik ging altijd voetballen, maar dat is nu lang geleden. Ik kijk nu al met grote vreze uit naar die eerste wedstrijd. Dat wordt fysiek afzien! Maar wel weer heel gezellig. Daar gaat het vooral om.” 

Trots

“Bij gezelligheid denk ik ook weer aan ATS. We hebben een leuk team. En een goed team ook. Daar ben ik echt trots op. ATS is de afgelopen tijd hard gegroeid, maar samen krijgen we het toch steeds weer voor elkaar om onze klanten goed te helpen. Echt mooi vind ik dat.”

Dit artikel delen:

Neem contact op ››